دات نت نیوک

درمان عفونت هاي بيمارستانيAutoclaveاتوکلاو

درمان عفونت هاي بيمارستانيAutoclaveاتوکلاو

درمان عفونت هاي بيمارستاني
آیا می دانید طبق آمارهای جدید ، سالانه حدود یک چهارم از مرگ و میرهای بخش مراقبت های ویژه بیمارستانی (ICU) مربوط به عفونت های بیمارستانی است؛
نکته قابل توجه در این میان آن که موثرترین دارو از میان آنتی بیوتیک ها برای کنترل و درمان این عفونت ها ، دارویی با عنوان اکسی پیم یا سفپیم است که دارویی از نسل چهارم آنتی بیوتیک ها محسوب می شود. در واقع اکسی پیم ، پوشش ضدمیکروبی بسیار وسیعی روی گونه های باکتریایی عامل ایجاد عفونت های بیمارستانی به وجود می آورد.
در این خصوص باخبر شدیم که چندی پیش یک شرکت داروسازی داخلی برای نخستین بار در کشور موفق به تولید سفپیم به عنوان اولین و مهمترین عضو نسل چهارم آنتی بیوتیک ها شده است. به این بهانه ما با دکتر غلامحسین فرزندی ، یکی از مسوولان این طرح به گفتگو نشسته ایم.

اصولا آنتی بیوتیک ها جزو کدام دسته از ترکیبات دارویی محسوب می شوند و چه ساختاری دارند؛
امروزه به موازات شناخت بیشتر بیماری ها ، داروهای مختلفی کشف یا طراحی می شود که پس از تولید ، وارد بازار دارویی می شوند. این داروها در دسته های متفاوتی جای می گیرند. داروهای قلبی عروقی ، داروهای گوارشی ، داروهای اعصاب و روان ، داروهای تنفسی و داروهای ضدعفونت از دسته های مهم دارویی هستند. داروهایی که برای درمان عفونت ناشی از میکروارگانیسم هایی همچون باکتری ها ، قارچها ، تک یاخته ها یا ویروس ها به کار می روند داروهای ضدعفونت (Anti-infective) نامیده می شوند. آنتی بیوتیک ها دسته ای از داروهای ضدعفونت هستند که سبب مرگ یا توقف رشد باکتری ها می شوند و از منابع طبیعی به دست می آیند. بیشتر آنتی بیوتیک ها تاثیری روی عفونت های ویروسی یا قارچی ندارند.
آنتی بیوتیک ها خود به چند دسته تقسیم می شوند که پنی سیلین ها ، سفالوسپورین ها ، تتراسایکلین ها ، آمینوگلیکوزیدها ، فلوروکینولون ها ، ماکرولیدها و سولفونامیدها از مهمترین آنها هستند.

آنتی بیوتیک ها در صورت داشتن چه نوع سیستم عملکردی با عفونت ها و دیگر عوامل بیماری زا مقابله می کنند؛
داروهای ضدباکتری یا سبب توقف رشد و تکثیر باکتری ها می شوند یا باعث مرگ آنها می شوند. به عنوان مثال پنی سیلین ها و سفالوسپورین ها که مهمترین و رایج ترین دسته آنتی بیوتیک ها هستند ، مانع از ساخت دیواره سلولی محافظ باکتری ها می شوند و با ضعیف کردن این دیواره سبب متلاشی شدن باکتری ها می شوند.

روند ساخت آنتی بیوتیک ها از نظر توسعه و تکمیل ساختمان و اثرات دارویی به مرور زمان شامل چه پیشرفت یا تحولاتی شده است؛
اولین بار در سال 1928 دانشمندی اسکاتلندی به نام الکساندر فلمینگ به اثر ضدباکتریایی نوعی کپک به نام پنی سیلیوم نوتاتوم پی برد. 12 سال بعد ، یعنی در سال 1940 داروی پنی سیلین با قیمت بالایی (هر دوز دارو 20 دلار) وارد بازار شد و به درمان بسیاری از بیماری های عفونی کمک کرد. در سال 1943مساله مقاومت برخی از میکروب ها به آنتی بیوتیک ها مطرح شد.
این موضوع سبب شد تا دانشمندان با دستکاری مولکول پنی سیلین و ایجاد تغییر روی آن بتوانند پنی سیلین های نیمه صناعی را تولید کنند. اولین پنی سیلین نیمه صناعی ، آمپی سیلین بود که در سال 1961 کشف شد.

مختصری درباره سفالوسپورین ها و جدیدترین داروی این گروه یعنی سفپیم و مشخصات و ویژگی های خاص آن به عنوان دارویی از نسل چهارم برایمان بگویید؛ نسل چهارم چه ویژگی ها و مزیتهایی نسبت به نسلهای پیشین دارد؛
سفالوسپورین ها یکی از مهمترین و ارزشمندترین دسته های آنتی بیوتیکی هستند که طیف اثر ضدمیکروبی وسیع و کاربرد فراوانی در درمان عفونت ها دارند. سفالوسپورین ها از نظر طیف اثر ضدمیکروبی ، به 4 گروه یا نسل طبقه بندی می شوند. سفالوسپورین های نسل یک مانند سفالکسین و سفازولین پوشش ضدمیکروبی خوبی روی دسته ای از باکتری های موسوم به باکتری های گرم مثبت (که عامل عفونت هایی مانند عفونت گوش میانی ، عفونت های پوستی و آنفلوآنزا هستند) دارد و در مقابل روی باکتری های گرم منفی چندان موثر نیستند.
سفالوسپورین های نسل دوم مانند سفوروکسیم که تاثیر آن روی باکتری های گرم مثبت کماکان حفظ شده است تاثیر متوسطی روی باکتری های گرم منفی دارند. از جمله بیماری هایی که با تجویز این آنتی بیوتیک پاسخ درمانی مناسبی دارند ، می توان به عفونت های سینوزیت حاد و عفونت های تنفسی فوقانی اشاره کرد. سفالوسپورین های نسل سوم مانند سفیکسیم و سفتریاکسون برخلاف سفالوسپورین های نسل اول و دوم روی گرم منفی ها بسیار موثر هستند. نسل چهارم سفالوسپورین ها جدیدترین گروه سفالوسپورینی است و سفپیم اولین و مهمترین عضو این گروه است. سفپیم هم روی باکتری های گرم مثبت و هم روی باکتری های گرم منفی اثر بسیار خوبی دارد به طوری که فعالیت آن روی باکتری های گرم منفی و برخی از باکتری های گرم مثبت بسیار قوی تر از سفالوسپورین های پیشین است.

 

http://jamejamonline.ir/online/669625812874220064

درمان عفونت هاي بيمارستانيAutoclaveاتوکلاو

  • 11 مهر 1398
  • نویسنده: مدیر سایت
  • تعداد نمایش ها: 1224
  • نظرات: 0
رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه
Print

برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

نام شما
ایمیل شما
عنوان
پیام خود را وارد کنید ...
x
123movies